Од денеска до среда времен сообраќаен режим на патниот правец Маврово – Дебар

Од денеска и во наредните два дена, во периодот од 10 до 16 часот ќе биде воспоставен времен режим,  комплетно затворање на  сообраќајот на патниот правец Маврово – Дебар, делница Маврови Анови- Жировница.

Општина Маврово и Ростуше ги известува своите граѓани, како и сите оние кои планираат да патуваат по овој регионален пат,  дека, од денеска (понеделник) до 7 септември (среда) во периодот од 10 до 16 часот, поради рехабилитација на регионалниот пат Маврово –  Дебар ќе биде воспоставен времен режим-комплетно затворен сообраќај на делницата Маврови Анови – Жировница, информираше општина Маврово и Ростуше. 

Според изведувачот на работите,  градежното претпријатие „Пелагонија“ од Гостивар ќе се реализира  испитување на мостовските конструкции на патот, во рамки на проектот „Рехабилитација на регионалниот пат Р1202, делница Маврови Анови – Жировница“. 

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе