Нов протест поради загадениот воздух

Повеќе од еден месец граѓаните протестираат поради загадениот воздух и бараат институциите да преземат итни мерки, за да се намали загадувањето на воздухот.

Од здружението „Канцерогено општество", бараат од Владата да закаже седница на која ќе предложат мерки кои ќе дадат резултат на долг рок. Институциите, велат од здруженијата, не се заинтересирани да го решат проблемот со загадувањето на воздухот и последиците што ги трпат и децата.

Во текот на изминатата недела, Скопје повторно се најде на врвот на најзагадени градови во светот Како последица од загадениот воздух во Македонија предвреме умираат над три илјади лица.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе