Види вака

Норвежанец ќе прави план за развој на Маврово во модерно туристичко место (ВИДЕО)

Гир Олсен од Норвешка, еден од главните луѓе зад Зимските олимписки игри во Сочи, е ангажиран како консултант што треба да помогне да се креира новиот модерен изглед и иднината на скијачкиот центар Маврово. Олсен ќе го прави мастер-планот за развојот на Маврово за наредните 40 години. Планот е скијачкиот центар да се претвори во модерно туристичко место што ќе функционира 365 дена во годината.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе