Нормализиран сообраќајот на патот Струга-Ќафасан

Сообраќајот на патниот правец Струга-граничен премин Ќафасан од 22:15 часот е нормализиран, информираат од АМСМ.

На овој патен правец поради ниските температури и појава на голомразица на коловозот, од 19:45 часот беше воведена забрана за сообраќај за сите видови на возила.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе