Мотодефиле и симулациска вежба на сообраќајна незгода

Никако на мотор без кацига, препорачува РСБСП

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП), МВР, Мотоциклистичка федерација и Црвен крст – Скопје денеска организираа мотодефиле и симулациска вежба на сообраќајна незгода со повреден мотоциклист. Пораката од настанот беше дека носењето кациги е задолжително при возење мотоцикл. 

Мото дефилето почна во 10.20 часот пред спортскиот центар „Борис Трајковски" и заврши кај порта „Македонија" во 11 часот.

Настанот се реализира како дел од „Летна кампања 2020" и има за цел подигање на свеста за поголема безбедност на мотоциклистите во сообраќајот. 

Препораката е никако да не се управува мотор без кацига. 

 

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе