Нема селективна правда, не штитиме никого, вели Спасовски

„Нема селективна борба против корупцијата, сите се еднакви пред законот. Не штитиме никого, ниту од коалицијата, никого воопшто, затоа што така штетиме на државата“, објави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на неговиот Фејбук профил.

Сите институции да ја промениме и борбата и перцепцијата на граѓаните за корупцијата, мораме системски да го менуваме тоа, пишува Спасовски.

Како МВР, истакнува Спасовски, имаме многу подобрувања, откривачката дејност за корупција во 2021 е зголемена за 50 проценти во однос на 2020, за 114 случаи со штета од 97.3 милиони денари.

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе