УХМР

Намален водостојот на Дојранското и Преспанското Езеро за еден сантиметар во однос на вчера

Водостојот на Дојранското и Преспанското Езеро е намален за по еден сантиметар во однос на вчера, додека нивото на Охридското Езеро е за исто толку повисоко од вчера, покажуваат мерењата направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, водостојот на Дојранското Езеро е за повеќе од 2,6 метри повисоко од вообичаениот за овој период од годината, а кај Преспанското и Охридското е под просекот за декември.

Намалување на нивото од речиси три пати има и Вардар на мерното место кај Јегуновце, а водостојот и на останатите реки во земјава е понизок од вообичаениот за овој период од годината.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе