Наизменичен режим на сообраќај кон Блаце поради одрон

Поради одрон во близина на метото викано „Вражји вир", сообраќајот кон граничниот премин Блаце се одвива со наизменично пропуштање на возила. 

„Поради одрони на патот на улица „Јадранска магистрала" поточно на м.в. Вражји вир, сообраќајот не е во прекин и се одвива со наизменично пропуштање на возилата,“ информираат вечерва од АМСМ.

Претходно, денеска сообраќајот беше прекинат во двата правци. 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе