Националниот ден на Власите, 23 мај, неработен за влашката заедница

Националниот ден на Власите, 23 мај (понеделник), е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните припадници на влашката заедница во земјава им го честитаат Националниот ден на Власите.

 

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе

Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.

повеќе