На плажа во Грција почина доктор од Штип

Почина познатиот доктор и поранешен директор на Клиничката болница Штип, Александар Стојанов. Според првичните информации докторот кој имаше 45 години починал од удар на плажа во Грција, пренесува ТВ Стар. 

Познатиот штипски гинеколог д-р Стојанов кој пред неколку години беше и директор на Клиничката болница во Штип. 

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе