На Богородица за излез од државата се чека околу еден час

Поради зголемена фреквенција на возила, на ГП Богородица времето на чекање за излез од државата е околу  еден час. На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата, соопштија од АМСМ.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен.

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе