МВР: 24 угостителски објекти не ги спроведувале мерките против ковид-19

Министерството за внатрешни работи информира дека во соработка со Државниот пазарен инспекторат од почнувањето со работа на угостителските објекти до сега извршени се контроли на вкупно 2.184 објекти при што е констатирано дека 24 од нив не ги спроведуваат одлуките на Влада.

Фото: Роберт Атанасовски

Од вкупниот број контроли, 1.573 се направени за време на викендот (петок – недела) и 483 во текот на вчерашниот ден (понеделник).

Од МВР додаваат дека понатамошното постапување по однос на констатираните непочитувања е во надлежност на Државниот пазарен инспекторат.

МВР исто така апелира до граѓаните да ги почитуваат одлуките на Владата кои се однесуваат на соодветна употреба на заштитна опрема, а угостителски објекти да ги преземат сите мерки за нивно соодветно спроведување.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе