Видео на нуркачкиот клуб „Амфора“

Мрежи во Охридското Езеро за време на мрестот на пастрмката (ВИДЕО)

 Кратка хорор приказна е насловот на видеото за фрлените мрежи во Охридското Езеро за време на мрестот на пастрмката. Видеото е снимено вчера од нуркачите на клубот „Амфора“.

Охридската пастрмка претставува симбол на Охрид, се поистоветува со староста на езерото односно постои од неговото настанување. Кога се мрести таа мигрира во поплитки води, за чие време има строга забрана за нејзино ловење. Интересно е што во рок од еден или два дена некои мрестови се комплетно напуштени. За жал за време на нашите подводни активности ја сретнуваме се помалку и помалку, напишаа членовите на „Амфора“ на својата фејсбук страница.

 Еврообврзница во услови на најголемата светска економска криза за репрограмирање на долгот и буџетска поддршка.

повеќе

Повикот на Заев за „Влада за национален спас“ само три дена откако неговиот кабинет ја доби собраниската доверба, покажува дека таа тешко би се качила над сегашните 62 пратеници.

повеќе

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе