Меѓународниот ден на Ромите, 8 април, неработен за ромската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците, 8 април 2020 година (среда), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за граѓаните припадници на ромската заедница во Република Северна Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на ромската заедница во државата им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе