Маврово под снег, ама не може да се стигне до таму, патот е речиси непрооден (ФОТО)

Откако пред десетина дена во скијачкиот центар во Маврово беа пуштени топовите за снег, денеска тие не се потребни, Маврово е под снежна покривка. За жал, граѓаните кои викендов се упатија натаму, не можат да стигнат. Патот кон Маврово е речиси непрооден. Снег на коловозот, но и заглавени возила.

Фото: МКД.мк

 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе