Надлежните работат на расчистување на настанот

Малолетничка тепа врсничка со боксови и клоци, повикана е во полиција (ВИДЕО)

Видео на кое се гледа како малолетничка напаѓа и тепа друга малолетничка додека таа бара помош на мобилен од нејзината мајка, се појави на социјалните мрежи. Според првичните податоци за работи за девојчиња на возраст од од околу 11 или 12 години, а локацијата каде е направено видеото е Велес. Очевидец наместо да го спречи насилството, со мобилен телефон го снима настанот. Од полицијата велат дека малолетничката веќе е повикана на разговор согласно постапката за малолетни лица. 

Девојчето кое го изврши насилството заедно со родителите е повикано на разговор со социјален работник. Детали за овој настан од МВР ќе соопштат откако ќе се расветли случајот.

Не е исклучена можноста кривична пријава да биде поднесена и против родителите.

Според неофицијални информации, малолетничката која се гледа на видеото како тепа врсничка, била организатор и на други тепачки кои се снимале со мобилен телефон. 

Снимките со насилство на дете со дете се честа појава на социјалните мрежи. Настаните најчесто се обелоденуваат откако ќе се појави видео за настанот, по што надлежните постпуваат. 

 

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе