Надлежните работат на расчистување на настанот

Малолетничка тепа врсничка со боксови и клоци, повикана е во полиција (ВИДЕО)

Видео на кое се гледа како малолетничка напаѓа и тепа друга малолетничка додека таа бара помош на мобилен од нејзината мајка, се појави на социјалните мрежи. Според првичните податоци за работи за девојчиња на возраст од од околу 11 или 12 години, а локацијата каде е направено видеото е Велес. Очевидец наместо да го спречи насилството, со мобилен телефон го снима настанот. Од полицијата велат дека малолетничката веќе е повикана на разговор согласно постапката за малолетни лица. 

Девојчето кое го изврши насилството заедно со родителите е повикано на разговор со социјален работник. Детали за овој настан од МВР ќе соопштат откако ќе се расветли случајот.

Не е исклучена можноста кривична пријава да биде поднесена и против родителите.

Според неофицијални информации, малолетничката која се гледа на видеото како тепа врсничка, била организатор и на други тепачки кои се снимале со мобилен телефон. 

Снимките со насилство на дете со дете се честа појава на социјалните мрежи. Настаните најчесто се обелоденуваат откако ќе се појави видео за настанот, по што надлежните постпуваат. 

 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе