По највата за врнежи од дожд и снег

„Македонија пат" вели подготвени се за секоја ситуација

Екипите на Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта (ЈПОЗМРП) Скопје – „Македонија пат" подготвени ја следат состојбата на сите патни правци и планински превои низ државата.

„Навремено се преземени превентивни мерки со опесочување на сите делници на кои се очекуваат ниски температури и врнежи од снег, се наведува во соопштението од  „Македонија пат".

Воедно упатуваат апел до сите учесници во сообраќајот да носат и користат зимска опрема и да ја прилагодат брзината согласно условите на патот.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе