Локализиран пожарот во каменичкото село Цера

Пожарот кој денеска попладне ја зафати месноста ,,Куклите" во атарот на каменичкото село Цера е локализиран. Во пожарот била зафатена површина од 10 хектари, информираше командирот на ТППЕ М.Каменица, Малин Трајчевски.

„Опожарени се и овошни насади и дрвени огради кои се наоѓаа во близина. Причинета е материјална штета со уништена папрат, букова шума и сува трева,“ истакна Трајчевски.

Во гаснењето на пожарот, како што додаде, учествувале едно возило (пикап) со двајца пожарникари од М.Каменица, три лица од месното население и три лица со теренско возило од Доброволното противпожарно друштво од Кочани.

Во исто време, како што додаде командирот на Територијалната противпожатна единица од М.Каменица, со еден пожарникар и возило цистерна угасен е пожар кој се појавил на запален оџак на улицата ,,Методи Митевски – Брицо" во М.Каменица.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе