Владата одлучи

Ќе се доделат 38 прочистувачи за воздух на градинките, училиштата и факултетите

Владата донесе одлуки за давање на трајно користење на 38 прочистувачи за воздух, за потребите на градинки, основни и средни училишта и факултети во повеќе општини.

Пречистувачи на воздух ќе добијат општините Струмица, Куманово, Аеродром, Битола, Илинден, Боговиње, Берово, Гази Баба, Гостивар, Могила, Охрид, Прилеп и Битола, соопшти по седницата владината прес-служба.

Активноста е дел од Програмата за чист воздух.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе