ЈП Железници: По пожарот на старите прагови во Куманово, железничкиот сообраќај се одвива редовно

Јавното претпријатие за железничка инфраструктура Железници информира дека поради опожарени стари дрвени прагови во станичното подрачје на железничката станица Куманово и гаснење на истите, заради безбедносни причини беше исклучен напонот за електровлеча помеѓу железничката станица Куманово и железничката станица Табановце во 17.35 часот.

Сообраќајот на возовите помеѓу железничката станица Куманово и железничката станица Табановце се одвива редовно за патнички и товарни возови со провлекување на возовите со дизел локомотиви. Екипите на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура заедно со противпожарната бригада од Куманово учествуваат во гаснење и локализирање на пожарот и постапуваат согласно со упатството за гаснење на пожари. Екипите остануваат на терен до целосно неутрализирање на пожарот.

Тоталното разочарување од сите мејнстрим политички елити, вклучувајќи ги и зелените, континуирано води кон отуѓување на граѓаните, за што доказ е се помасовното бојкотирање на изборните процеси.

повеќе

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе