По пожарите во Малешевијата

И жителите на бугарските погранични села стравуваат од пожарот во Пехчево

Пожарот кај Пехчево се проширува и до границата со Бугарија, јавува бугарската агенција БГНЕС. Оганот е на два километри од границата, а чадот се чувствувал и до бугарските градови Благоевград, Симитли и дури до Сандански. 

Од општината Симитли апелираат до жителите на високопланинските села да бидат внимателни и да се обидат да се симнат во градот, јави агенцијата.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе