Хуманитарна велосипедска тура околу Охридското Езеро за децата без родители

Во организација на членовите на велосипедскиот клуб „Macedonian Bike riders", а во соработка со Здружението на граѓани „СОС Детско село" утре ќе се одржи хуманитарна кружна тура со велосипеди околу Охридското Езеро во должина од 92.

Организаторите ги повикуваат сите граѓани да се вклучат во акцијата, да бидат дел од хуманитарниот настан и да донираат средства за помош на децата и младите поддржани од „СОС Детско село".

Предвидено е со средствата обезбедени од настанот да се финансира летен одмор за 60-тина деца без родителска грижа токму на Охридското Езеро. Донациите можат да се извршат на линкот https://sos.org.mk/bidihuman. аб/бк/

Како и главниот лик во романот, Доне Совичанов, и Ташко Георгиевски никогаш не потклекна и не побара пусулче од Канцеларијата на нашиот јужен сосед во Скопје за да ја премине границата и да го посети своето родно село во Егејска Македонија.

повеќе

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе