Гостиварско противпожарно возило во акција за пожарот кај Галичник (ВИДЕО)

Вчерашниот пожар кај Галичник уште еднаш ни ја покажа бедата во која се наоѓаат противпожарните единици во Македонија. Вчера гостиварско противпожарно возило требаше да биде влечено од друго возило за да може да стигне до пожарот кај Галичник. Ова возило, кое е старо сигурно повеќе од 30 години, треба да биде во музеј, а не во гаража на некоја противпожарна единица.  

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе

Со само 48% вакцинирано население, недозволиви грешки на стручниот штаб за Ковид-19 и масовни протести против вакцинација, очигледно е дека кампањата за вакцинација во Словенија беше навистина неуспешна. 

повеќе