Гостиварско противпожарно возило во акција за пожарот кај Галичник (ВИДЕО)

Вчерашниот пожар кај Галичник уште еднаш ни ја покажа бедата во која се наоѓаат противпожарните единици во Македонија. Вчера гостиварско противпожарно возило требаше да биде влечено од друго возило за да може да стигне до пожарот кај Галичник. Ова возило, кое е старо сигурно повеќе од 30 години, треба да биде во музеј, а не во гаража на некоја противпожарна единица.  

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе