ЦУК

Гори борова шума кај охридските села Вапила и Сирула, 26 пожари се изгаснати

Активен е пожарот кај охридските села Вапила и Сирула – гори борова и дабова шума и ниска вегетација, соопшти Центарот за управување со кризи (ЦУК). Интервенирано е со едно противпожарно возило на ТППЕ – Охрид со тројца пожарникари и три лица на ЈП „Национални шуми“, подружница „Галичица“.

Освен овој активен пожар во Охридско, 26 се изгаснати, соопшти  утрово  ЦУК за состојбата со пожарите во земјава во изминатите 24 часа. 

Во изминатото деноноќие (9-10 август 2022) изгаснати се пожарите кај Студеничани, Ѓорче Петров, Куманово, Битола,.Прилеп, Ресен, Демир Хисар, Дебар, Тетово, Шуто Оризари...

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе