Големо невреме во Преспа, десетина села без струја, паѓаа ќерамиди, оџаци, дрвја...

Големо невреме го зафати вечерва Преспанскиот регион. Врнежите од дожд, силниот ветер, повременото паѓање на град, предизвикаа големи материјални штети. Засега нема информации за повредени лица.

Десетина села во Преспа се без струја. Најголеми штети биле предизвикани во селата Штрбово, Стење, Дупени, Брајчино... Оштетени се покривите и оџаците на голем број куќи. Паднати се голем број на дрва.

Екипи на Македонија пат и на противпожарната единица ги расчистуваат сите приоди кон селата.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе