Голема полициска акција во скопски Љуботен (ВИДЕО)

Голема полициска акција започна утринава кај 5 часот во скопското село Љуботен. Акцијата ја спроведува Финансиската полиција со асистенција на припадниците на МВР.

Според неофицијалните информации, станува збор за акција за сузбивање на нелегално производство и шверц на тутун.

Жителите на селото тврдат дека акцијата се спроведува заради тутунот што го обработуваат и дека тоа им е единствена егзистенција.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе