Голема полициска акција во скопски Љуботен (ВИДЕО)

Голема полициска акција започна утринава кај 5 часот во скопското село Љуботен. Акцијата ја спроведува Финансиската полиција со асистенција на припадниците на МВР.

Според неофицијалните информации, станува збор за акција за сузбивање на нелегално производство и шверц на тутун.

Жителите на селото тврдат дека акцијата се спроведува заради тутунот што го обработуваат и дека тоа им е единствена егзистенција.

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе

ЕУ треба принципиелно да реагира на отворениот национал-шовинизам на бугарскиот парламент, се вели во отвореното писмо на македонски академици и професори до европретставниците во Македонија.

повеќе

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе