Голема Богородица – 28 август, неработен ден за православните верници

Согласно со Законот за празниците на РМ, 28 август 2019 година (среда), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), е неработен ден за граѓаните од православна верoисповед, информираат од Министерството за труд и социјална политика.

Воедно од таму им го честитаат верскиот празник на граѓаните од православна верoисповед во Република Северна Македонија.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе