Скопје-Тетово

Ѓубре, ѓубре, ѓубре, ѓубре, ѓубре, ѓубре, ѓубре... (ВИДЕО)

Купишта ѓубре покрај патот кога ќе излезете од Скопје и ќе тргнете накај Тетово. Крајот на видеово не е и крај на ѓубрето, туку моментот кога нè заболе раката од снимање. А и не е само тука. Македонија, таа прекрасна голема депонија!

Надлежна институција: ЈП Македонија пат

Директор: д-р Гајур Кадриу, дипл. инж. арх.

Одговорно тело: граѓаните на Република Македонија

Објавено

Четврток, Ноември 8, 2018 - 15:07

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе