Фестивал на грозје во Бојане

Шестото издание на Фестивалот на грозје „Бојане“ ќе се одржи денеска на плоштадот во селото Бојане, општина Сарај.

Настанот го организира ЗИП Институт, со помош на Општина Сарај.

Фестивалот ќе почне во 14 часот со настапи на културно-уметнички друштва, а воведни обраќања ќе имаат Агим Селами, директор на ЗИП Институт, Блерим Беџети, градоначалник на општина Сарај, Данела Арсовска, градоначалник на Град Скопје, Џулијан Васало, заменик-шеф на Делегација на Европска Унија и Флоријан Ќехаја, амбасадор на Република Косово.

Програмата на фестивалот вклучува отворање детско катче за најмладите посетители и богата културно-уметничка програма со традиционални песни, танцување и стенд ап комедија.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе