Успешна акција на МВР

Фатен командант Тануша, бегалец осуден на 20 години затвор за убиство

Бегалецот Ајвази Ајдиљраман алијас командант Тануша попладнево е приведен за издржување на затворска казна од 20 години. Тој се бараше за наредба на Основниот кривичен суд во Скопје за кривичното дело убиство. 

Бегалецот е предаден во полициска станица за натамошна постапка, а од МВР детали најавија за подоцна. 

 

 

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе