Дојавата за бомба во центарот на Скопје е лажна, МВР бара кој пријавил

„Ја известуваме јавноста дека МВР ги направи потребните проверки и утврдено е дека пријавата за напад е лажна“, соопшти МВР во врска со пријавата за поставена бомба. Од таму велат дека се преземаат мерки за пронаоѓање на пријавителот или пријавителката. Пријавата за наводно поставена бомба ги крена на нозе и полицијата и граѓаните кои вечерва беа евакуирани од неколку згради во центарот на Скопје. 

„Се преземаат мерки за утврдување на пријавата и преземање на соодветни мерки и санкции против личноста која лажно пријавила. Им благодариме на граѓаните за трпението, и на медиумите за професионалниот однос кон ситуацијата“, велат од МВР. 

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе