Добро утро Охриде (ФОТО)

Конечно почна туристичката сезона во Охрид. Годинава со домашни гости. Пред Илинден секогаш е така. Синоќа кејот, шеталиштето беа преполни со гости. Еве како тоа изгледаше утрово. Од фотографиите објавени по социјалните мрежи се гледа сета наша негрижа и некултура.

 

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе