Добро утро Охриде (ФОТО)

Конечно почна туристичката сезона во Охрид. Годинава со домашни гости. Пред Илинден секогаш е така. Синоќа кејот, шеталиштето беа преполни со гости. Еве како тоа изгледаше утрово. Од фотографиите објавени по социјалните мрежи се гледа сета наша негрижа и некултура.

 

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе