Делови од Гевгелија утре шест часа без струја

Корисничко енергетскиот центар на ЕВН од Гевгелија,најави дека поради планирани активности на електро мрежата,во текот на утрешниот ден шест часа ќе биде во прекин напојувањето со струја во јужните делови од градот.

Во соопштението се вели дека утре  од 8 часот се до 14 часот попладне,струја ќе немаат граѓани кои живеат на улиците „Загребска“ „Димитар Влахов“, „Илија Миов“, „Ристо Чавдаров“ и „Титоградска“, поточно градската зона која од центарот се протега на југ до Сува Река.

Најавените работи од екипите на ЕВН се во контекст на планираните инвестициски зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија во општина Гевгелија, поради што се молат жителите од посочените реони да ги прилагодат утрешните активности со најавениот термин за прекин на струјата.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе