Во Карпош

Деца играат на „Жена од султана“ во градинка, воспитувачката ги снима и се фали кај родителите (ВИДЕО)

Револтиран родител кој сака да остане анонимен, до редакцијата на „Слободен печат" испрати видео снимка на која се гледа како воспитувачка од градинка на 5-годишни деца им пушта турбо фолк песни, ги снима и им вика да играат и да пеат. Станува збор за градинка во скопската населба Карпош.

Песната која се слуша во позадина е „Жена од султана". Дечињата играат, а воспитувачката им вика „Ајде пејте сите инаку ќе ви ја исклучам". Потоа таа ги прашува од каде ја знаат песната и дали вакви песни им пуштаат и дома.

Учителката ни го испрати видеото со цел да се „пофали" што работеле дента, бидејќи таа не информира за дневните активности. Кога ја видов снимката ќе се онесвестев. По која програма им се пушта песната „Жена од султана" не ми е јасно. Зарем нема доволно убави детски песни на кои децата можат да играат? Ако толку сакала да шизат, можела да им пушти некои диско песни, а не турбо фолк и кичерај – вели родителот кој се пожали во нашата редакција.

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе