ЦУК: Вечерва избија неколку пожари предизвикани од удари на гром

Центарот за упрваување со кризи информира за неколку пожари вечерва предизвикани од гром.

Во кумановско кај Кока гори сува трева, сeло Проевце, а кај Ловечки дом гори борова шума. Пожарите се предизвикани од удар на гром. Во кичевското село Туин гори сува трева и нискостеблеста шума.

Помаѓу селата Голозинци и Лисиче, Општина Чашка, кај Велес, гори сува трева и нискостеблеста шума.

Екипите се излезени на терен и интервенираат во нивното гаснење. И овој пожар е предизвикан од удар од гром, наведуваат од ЦУК.

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе