02 иницијатива

Честит празник, во Костурино се прави вар со палење на гуми, надлежните никаде ги нема (ФОТО)

Два камиони гуми за тура од 48 часа се горат за правење вар во Костурино, општина Струмица. Зоран и Мане не се грижат многу за токсичноста од горењето на гуми. Велат, дедото на Мане горел гуми и доживеал 85 години. Екипата на австрискиот медиум АРД измерија загадување од 999 мг/м3 ПМ10 честички. Толку е максимумот на инструментот. Не се грижат ни за казните од 300 евра. Инспекцијата ретко доаѓала, а заработувачката од една тура е 400 евра.

 

Од О2 иницијативата велат дека на ваков празник подобро ќе беше да се организираше парастос, а не прослава.

Навивачите на Шкендија, „балистите“, уште еднаш ќе навиваат против земјата во која живеат. Овојпат нивната поддршка ќе ја има Косово, кое на 26 март во Скопје ќе излезе на исклучително важен дуел против Македонија.

повеќе

Не ми се верува дека кај нас некој си одбор дебатирал и одлучувал за ова ребрендирање. Повеќе ми личи на пост-празнична летаргија.

повеќе

Потребна е промена на Законот за влада и на Изборниот законик, со која ќе се воведе правилото избор на автентична техничка влада која би владеела за време на изборниот процес, од распуштањето на парламентот до формирањето нова влада односно за време на изборната кампања.

повеќе