Заштита на животната средина

Цевките со отпадните води од хотелите и кафеаните одат директно во Мавровско Езеро (ФОТО)

Пред една година МКД.мк пишуваше за тоа како се загадува Мавровско Езеро со отпадните води од разни објекти околу езерото што се слеваат директно во него. Тогаш фотографиравме, предупредивме, пријавивме, ама ништо. Деновиве на истата појава алармираа жителите од селото Леуново со нови фотографски докази. Годинава Маврово е натежнато од изградби на нови вили, апартмани, доградби на хотели... Очигледно сите тие Мавровско Езеро го гледаат само како една голема септичка јама. Уште еден јавен повик до одговорните инспекциски служби да преземат нешто пред да биде предоцна.

Цевка под селото Леуново

 

Под хотелот „Радика“

Објавено

Среда, Декември 30, 2020 - 09:37

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе