Обилни врнежи во Пелагонија

Битола за половина час се затрупа со снег, врнежи и во Прилеп (ВИДЕО)

Утрово, околу 10 часот, во Битола започна интензивно да врне снег и за само половина час улиците побелеа, а сообраќајот стана отежнат. Снег се чисти и во Прилеп.

Како што јавува ТВ Тера, низ големите сообраќајници во Битола е отежнато движењето на возилата, автобусите го забавуваат сообраќајот на кружните текови, а со автомобил е тешко искачувањето на повисоките места, како што е Брусничката населба.

(Видео на ТВ Тера)

Во Прилеп исто така претпладнето врне снег, а градоначалникот Борче Јовчески одржа итен состанок со фирмата задолжена за чистење на градските улици.

                                                                                     Фото: Општина Прилеп

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе