Обилни врнежи во Пелагонија

Битола за половина час се затрупа со снег, врнежи и во Прилеп (ВИДЕО)

Утрово, околу 10 часот, во Битола започна интензивно да врне снег и за само половина час улиците побелеа, а сообраќајот стана отежнат. Снег се чисти и во Прилеп.

Како што јавува ТВ Тера, низ големите сообраќајници во Битола е отежнато движењето на возилата, автобусите го забавуваат сообраќајот на кружните текови, а со автомобил е тешко искачувањето на повисоките места, како што е Брусничката населба.

(Видео на ТВ Тера)

Во Прилеп исто така претпладнето врне снег, а градоначалникот Борче Јовчески одржа итен состанок со фирмата задолжена за чистење на градските улици.

                                                                                     Фото: Општина Прилеп

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе