Априлска снежна идила на Попова Шапка

Поради падот на температурите на воздухот на планинските места во текот на викендот имаше и поинтензивни снежни врнежи.

Погледнете ги сликите објавени на Фејсбук страницата Конак - Попова Шапка.

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе