Априлска снежна идила на Попова Шапка

Поради падот на температурите на воздухот на планинските места во текот на викендот имаше и поинтензивни снежни врнежи.

Погледнете ги сликите објавени на Фејсбук страницата Конак - Попова Шапка.

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе