Во Стојаково

„Анима мунди“ бара најстрога казна за насилникот што мачел и запалил куче

Насилникот од селото Стојаково во Богданци, кој измачувал, а потоа живо запалил куче, е пријавен во полиција, а Здружението за заштита на животните „Анима мунди“ велат дека полицијата направила увид на местото каде што е најдено запаленото тело од кучето.

„Согласно со податоците што ги обезбедивме, знаеме кој е сторителот и бараме најстрого да одговара“, велат од „Анима мунди“.

За случајот се дозна од социјалните мрежи, кога жител на Стојаково јавно објави фотографии. Пред да биде запалено со бензин, маалското куче било измачувано и тепано со вила.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе