АМСМ: На 20 минути ќе се пропушта по едно товарно возило на Плетвар и Стража

АМСМ соопшти дека, според  известување од ДЦС МВР,  на секои 20 минути ќе се пропушта по едно товарно возило на патните правци на кои е  воведена забрана за нивно движење поради снежните врнежи.

Од 17:50 часот е воведена забрана за товарни возила на патниот правец крак Маврово – Дебар, од 18:50 часот на патниот правец Гостивар – Кичево преку планинскиот премин Стража и од 21:05 часот – на превојот Плетвар, на регионалниот пат Велес – Прилеп и обратно. 

 

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе