Алабаковски со порака: „Народе мој ви благодарам за вашата искрена поткрепа“

Пејачот Ламбе Алабаковски денеска за првпат се огласи во јавноста откако беше приведен за палењето на влезот на бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов" во Битола. Преку објава на социјалните мрежи тој се заблагодари за поддршката што ја добил.

„Народе мој ви благодарам за вашата искрена поткрепа! Ве љубам до длабочината на срцето и душата!", напиша Алабаковски во објавата.

Алабаковски е осомничен за пожарот од 4 јуни и беше приведен вечерта на 6 јуни.

Наредниот ден тој доби осумдневен притвор, но по неколку дена беше пуштен во куќен притво. 

Откако му заврши осумдневниот притвор пејачот излезе на слобода, но му беше одредена мерка на претпазливост, одземање на пасошот.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе