Акција на ДМ - „Пошумуваме заедно за позелено утре“

Во скопското село Миладиновци денеска ќе биде спроведена акција за пошумување под мотото „Пошумуваме заедно за позелено утре”.

Акцијата е организирана од компанијата „ДМ дрогерие маркт“, со поддршка од Национални шуми, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“.

Организаторите најавуваат дека на акцијата ќе присуствуваат министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, деканот на Шумарскиот факултет, претставници на Национални шуми и на компанијата „ДМ Дрогерние Маркт“.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе