Битолски активисти

Акција „Иди зима“, Битола ќе продолжи да умира (ФОТО)

Денес Битола се разбуди со знаци за предупредување од загадувањето. Негрижата на локалната власт продолжува, а отсуството на одговорност и игнорирање на ситуацијата само го проширува и продлабочува проблемот со загадувањето во Битола. Затоа, битолските активисти поставија знаци на шахтите. Да потсетат дека Иди зима.

 

Битола е град со најголем број на заболени од малигни неоплазми. Секоја нова зима како и претходните, не се преземаат никакви мерки, иако загадувањето е огромно. Секоја нова зима како и претходните, Битолчани се болни и умираат. И во летните месеци нивото на загаденост е покачено, но зимата за Битола е погубна!  Потсетуваме: Иди зима, Битола ќе продолжи да умира..., апелираат активистите од овој град.

Мојата заложба е конечно законите и прописите наместо инструмент за спроведување лични интереси, да ја добијат вистинската функција, заштита на интересите на граѓаните. За жал...

повеќе